Mitt liv som krigare i Sparta

Fredag 18 augusti 405 f.Kr
Jag är en krigare från Sparta och vill bli en legendarisk krigare som alla ska komma ihåg under en lång tid. Min vän Perseus är en briljant smed och tjänar jättemycket pengar. Han skapade min rustning som var övermäktig och gjord av järn och stål. Rustningen hade två stålspikshandskar som vapen. Den här rustningen var gjord för att hoppa på fiender. Beslutsam gick jag till hans smedsverkstad och frågade om rustningen var klar. Perseus sa rustningen behövde mer tid att bli klar och det var hans mästerverk. Han berättade också att den skulle vara bekvämt på insidan av rustningen. Han föreslog att jag skulle gå till en teater så länge.

Beslutsam gick jag ut från smedverkstan och promenerade till en teater som höll på runt gatan. Jag tog min plats och såg pjäsen. Pjäsen var en tragedi för att man kunde se på skådespelarna att någonting sorligt händer. Plötsligt ropade någon från utposten att en armé var på väg. Alla sprang direkt till vapenverkstan och beväpnade sig.

Springande kom jag till smedverkstan och bad Perseus att jag måste använda rustningen genast. Perseus påpekade att rustningen behövde lite mer justeringar och varnade mig att min rustning kan gå sönder i kriget. När personen från utposten skrek oväntat att det var en atensk armé då blev alla uppumpad och redo mot armen för att kungarna över Sparta hade haft lite konflikter mot Aten efter kriget mot perserna.

Perseus mutrade med ett förvånat uttryck om att jag skulle få använda rustningen för det här kriget men undrade om jag skulle ta risken. Jag var tvungen att ta risken för att ingen av oss spartaner visste om hur stark Aten var. Jag gick in i rustningen och fick känslan av att jag var jättekraftfull. Perseus hade lagt till något slags skönt material inuti rustningen.

Perseus uppmanade mig att gå till militär chefen Gordios. Jag löpte till militär förberedningsplatsen och såg på Gordios som planerade motstånd, attack och formation mot den atenska armén. När Gordios fick syn på min rustning gick han direkt mot mig. Gordios sa bestämt att jag var deras mega vapen. Gordios framförde till alla att när den atenska armén håller på att vinna, då skulle alla retirera sig mot porten och sen kommer jag som blev kallad för ”Mega riddare” landa i planen och förgöra allihopa som krigar för Aten. Soldater rusade till fältet och krigade mot Aten. Det kom sig att den atenska armén var jättestark för att de höll på att vinna. Men soldaterna retirerade till porten och Perseus skojade inte när han sa att rustningen var gjord för att hoppa därför att jag hoppade över porten och kom flygande ner på 5 atenska soldater på hästar. Alla atenska krigare stod still, gapande och rädda.

Jag hoppade på 3 andra atenska soldater. Den atenska armén gav på mig. Deras vapen var ingen match mot min rustning. Deras general hojtade på hans armé att retirera men jag hoppade på generalen och efter när generalen dog, släppte alla hans soldater sina vapen på marken och höll händerna uppe. Hastigt öppnade Spartas port och soldaterna kom rusande med hästar till den atenska armén som gav upp. Springande på en häst kom Gordios till mig och sa komplimanger till mig. Han föreslog att jag kan gå tillbaka till porten och vila. Jag gick tillbaka till porten och in i smedverkstan.

Perseus såg överraskande ut att rustningen inte har tagit någon skada och frågade mig om vi vann kriget. När jag sa med en glad röst att vi hade vunnit kriget, såg Perseus belåten ut och frågade om vi skulle gå ut och äta något för att fira. Jag tacka nej, gav Perseus rustningen och vandrade hem.

Onsdag 14 maj 405 f.Kr
Jag och min vän Telamon skulle till en komediteater idag. Plötsligt kom Perseus springande till mig och meddelade mig med en lycklig röst att rustningen var klar. Jag ville genast se rustningen och frågade om Telamon om han ville komma. Han ville komma och då började jag, Perseus och Telamon löpa till smedsverkstan. Jag kom dit först och fick syn på något otroligt. Vi stod framför rustningen gapande. Rustningen var svart med silver som sekundär färg. Rustningen hade en spikhjälm så att ingen skulle kunna hoppa på mitt huvud och ta ut hjälmen. Rustningen hade jättemycket skydd på baksidan för att det var ungefär 10 lager av metall där och hade små, svarta spikar också. Perseus förklarade att han hade lagt till extra skydd och mer beväpning. Jag ville så gärna testa rustningen och frågade honom om om lov. Han protesterade och sa att rustningen skulle bara användas på krig. Jag frågade även hur skulle dräkten hoppa när den har så mycket lager av metall på dräkten.

Perseus klargjorde att under mina fötter på rustningen så finns det jättekraftfulla springfjädrar som lät mig hoppa på fiender. Jag gnällde på honom att få testa rustningen. Innan Perseus hann säga något så kom Gordios till smedverkstan. När Gordios fick en glans på rustningen blev han GAPANDE överraskad. Gordios sa till mig att vi skulle attackera Aten idag.

Jag blev så glad för att använda rustningen. Jag och Gordios vandra ut från smedverkstan och till militärförbrednings platsen. Alla soldater var där och väntade på att Gordios skulle ge order. Gordios sa att vi skulle bara rusa mot porten och vår mega riddare skulle ta sönder den. Allihopa rusade med hästar ut från Sparta. När vi kom vid Aten så hörde vi utposten ropa till Atens soldater. Deras port öppnades och ut kom hästar med soldater. Två elitsoldater kom ut med jättestarka dräkter. Gordios sa till mig att de skulle ta hand om soldaterna och jag skulle knycka de där elitsoldaterna. Båda elitsoldaterna rusade på mig. Jag kunde inte hoppa på elitsoldaterna för att de inte var i min räckvik. Perseus sa till mig innan vi gick att jag inte skulle hoppa om soldaterna var inte minst 7 meter ifrån mig. Soldaterna kom och attackerade mig med sina klubbor. Man kunde knappt känna något genom den kraftfulla rustningen. Med mina stålspikshandskar dödade jag båda soldaterna med mina stålspik handskar. Jag kände mig så kraftfull att jag bedrog Sparta och dödade Gordios och allt i min väg. Jag ville bara krossa allt i min väg. Jag hoppade över Atens port och landade på två människor. Min ilska ville krossa allt som var i min väg. Jag förstörde många Atenska byggnader och dödade människor. Aten gav upp och bedde mig att sluta. Undrande frågade vem skulle jag döda. Aten bönade att jag skulle gå ut och krossa vad jag ville förutom Aten. Tveksam gick jag ut från Aten och till Sparta. Deras port öppnades och Perseus stod väntande. Han undrade vad de andra soldaterna är. En lögn passerade min mun till honom att de inte klara sig under kriget. Han bad mig att ta av rustningen men jag vägrade. När Perseus skrek på mig så hotade jag honom att jag skulle döda honom. Perseus backa undan och sprang till hans smedsverkstad. Jag vandrade till konungarnas slott. Kungarna undrade vad jag ville. Jag skrek ilsket på de att jag är den nya kungen i Sparta. Kungarna skrattade och hans högsta vakter attackerade mig. Deras vapen var ingen match för min rustning och jag dräpte vakterna och mördade kungarna. Det blev natt och jag blev så beroende av rustningen att jag somna inuti den.

Fredag 14 november 405 f.Kr
Det var en vacker morgon i Sparta. Rustningen har varit på mig ungefär i två månader och inte har rört mig ur fläcken. Jag tog av den när jag skulle duscha. Plötsligt uppstod ett bullrande. Det var den armé som höll på att komma hit. Jag sprang till porten och hoppade över den. När jag landade såg jag att det var romarna. Det var myter om att romarna regerar hela världen. Jag tänkte bli den första skulle som besegrade de. De rusade och jag hoppade på de.

Romarna hade katapulter ungefär 1 kilometer bort och katapulten slängde stenbumlingar med eld. En bumling som flög brinnande ner och träffa mig så höll den på att brinna. Branden slocknade snabbt för att min rustning är resistent till eld för att den har så mycket lager av metall på sig. Jag fortsatte döda folk tills plötsligt mina öron hörde ett kras inuti rustningen när jag var mitt i luften. Katapulterna fortsatte kasta bumlingar. Jag försökte hoppa på bumlingen men jag kunde inte. Jag märkte snabbt att en fjäder har gott sönder inuti dräkten. Från ingenstans kom Perseus hoppande med en dräkt som såg ut att vara skapad för att förstöra min. Jag gjorde ett idiotiskt drag att gå på honom men när han svängde sitt svärd då gick splittrade och flygande i bitar. Jag kunde inte tro att hans svärd borrade genom 10 lager av metall. Perseus sa till mig att han visste att han hade jobbat så hårt med hans dräkt i de senaste två månaderna och för att jag bedrog Sparta så skulle jag betala priset för det. Här är jag skriver mina sista ord innan jag blir avliden. Det var ett misstag att bedra Sparta och jag hoppas att ni förlåter mig.

Av: Rhythm