Guden Zeus

Måndag 7 juni år 768 f.kr
Jag, den mäktigaste av alla gudar, gifte mig idag med min älskade. Jag såg genom sovrumsfönstret hur två hästar med vagn rullade upp mot dörren. Det var min framtida frus specialskräddade klänning, som hade flera insydda blänkande diamanter och en guldig mjuk textil. Klänningen skulle min syster Hera bära under vårat bröllop. Klockan hade precis slagit elva och jag och min hustru begav oss mot matsalen för att äta en mäktig måltid med hela familjen innan bröllopet skulle inledas.

Genom fönstret såg jag hur de fyra vita hästarna släpandes på en stor vit vagn rullade upp mot ytterdörren. Ut ur hytten steg chaufför ut med en svart kostym, svart hatt och en stilig mustasch. Han höll upp dörrarna till hytten. Jag hjälpte min och de begav sig mot slottet där ceremonin skulle hålla hus. Vi kom fram till slottet och mötes av en stor folksamling som applåderade, såklart de applåderade jag är den mäktigaste av dom alla. Jag gick in i salen hållandes i min hustrus hand med tunga fotsteg. Ceremonin blev klar och en fest blev det ingen av för jag är inte så förtjust i fester så jag spenderade resten av kvällen med min blivande fru i vårat slott med en stabilt lagad middag.

Torsdag 17 juni år 768 f.kr
Det har gått 10 dagar sist jag skrev här och jag har redan tröttnat på min fru. Hon tror att hon blir mäktigare än mig om det är ett förhållande mellan oss, jag måste bevisa för henne att jag är den mäktigaste av allt och alla. Jag är alpha omegan över alla omegas jag är den mäktigaste av alla. Jag tänkte på hur jag kunde få Hera o känna sig mindre speciell, självklart så skulle jag bara ha fler fruar då skulle nog hon känna sig mindre speciell. Jag sa åt min högra hand Karl att gå ut och innan solen gått ner vart tillbaks med fyra nya fruar för att göra Hera avundsjuk. Klockan har precis slagit sex på eftermiddagen och jag tror att Hera börjar känna sig mindre speciell, jag ligger här och flörtar med en kvinna efter den andra. Hera har inte reagerat på något speciellt sätt men hennes samtalston har blivit lägre och attityden har förändrats och blivit mycket trevligare.

Söndag 27 juni år 768 f.kr
Ytterligare tio dagar har gått sedan jag skrev på denna blogg och en hel del har ändrats på dessa dagar, Hera har äntlige förstått att jag är den mäktigaste som finns och att hon ej har lika mycket makt som jag har. Jag och också lämnat dom fyra andra fruarna och har bara ett förhållande med min kära hustru Hera. Vi två har kommit betydligt mycket närmare varandra på sistone, det känns som att vi är kära på riktigt nu i varandra och inte olyckligt kära.

Av: Johan

Källor jag använt:
Grekiskmytologi.se
Ms.ingeborg
Ms.brander
Wikipedia.se
So-rummet